Algemene
tandheelkunde

Intake

Uw eerste bezoek aan onze kliniek zal plaats vinden bij één van onze tandartsen en bestaat uit een intakegesprek en een mondonderzoek. Er zal een digitale scan van uw gebit gemaakt worden en indien nodig, röntgenfoto’s. Samen met u wordt de conditie van het gebit doorgenomen, waarmee een persoonlijk behandelplan opgesteld kan worden. Door middel van de scan kunnen we u een goed visueel beeld geven van de conditie van uw gebit en een duidelijke uitleg geven over het eventuele behandelplan.

Periodiek mondonderzoek

Afhankelijk van de situatie van uw gebit bepaalt de tandheelkundige medewerker het interval voor de controleafspraken. Meestal is dit halfjaarlijks, maar bij een gezond en sterk gebit kan het ook jaarlijks zijn. Tijdens de controle wordt uw gebit zorgvuldig nagekeken en maken we eventueel ook röntgenfoto’s. Daarnaast updaten we het persoonlijke behandelplan. Uw wensen worden daar uiteraard in meegenomen.

Kroon- en brugwerk

We maken binnen onze klinieken gebruik van vooruitstrevende en geavanceerde technologieën die de behandelingen voor u als patiënt prettiger maken. Een voorbeeld hiervan is CEREC; dit is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays en facings. De werkstukken worden met enorme precisie geslepen en in de kliniek op kleur gebracht. Het maken van gebitsafdrukken door te ‘happen’ is niet meer nodig en met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt. Door onze in-huis laboratoriums blijven daarnaast ook de kosten voor u laag!