Mondhygiëne & Paro-Preventie

Voor de behandeling van parodontale (tandvlees) aandoeningen staan gediplomeerde mondhygiënisten en preventieassistenten voor u klaar. Meestal vindt behandeling hiervoor plaats op verwijzing van uw tandarts.
Tijdens de controle wordt uw tandvlees beoordeeld. Samen met u stellen we aan de hand van de bevindingen een behandelplan voor uw tandvlees op. Afhankelijk van de staat krijgt u een verwijzing naar de preventie assistent, de paro-preventie assistent of de mondhygiënist.

Wat doet de mondhygiënist?

De mondhygiënist richt zich op de preventie van tandvleesaandoeningen en gaatjes in tanden en kiezen. Deze specialist op het gebied van preventieve mondzorg draagt bij aan de kwaliteit van uw mondgezondheid. Mondhygiënisten zijn daarnaast bevoegd om zelfstandig te verdoven. Ook zijn ze opgeleid om kleine gaatjes te vullen, zowel bij volwassenen als bij kinderen.
De mondhygiënist:

Wanneer u doorverwezen wordt naar de mondhygiënist betekent dit lang niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit. Maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist uw ongemakken behandelt om erger te voorkomen. Of liever nog, dat u samen met de mondhygiënist aandoeningen vóór bent dankzij regelmatig onderhoud. Dit heet preventieve mondzorg. In onderstaande situaties is een bezoek aan de mondhygiënist aan te raden: