Invisalign

Clinias werkt met de nieuwste technieken en ontwikkelingen op orthodontie gebied. Een voorbeeld hiervan is Invisalign, waarbij het mogelijk is om nagenoeg onzichtbaar een beugel te kunnen dragen.

Wilt u graag rechte tanden maar geen vaste beugel in uw mond? Ook Invisalign behoort tot één van onze ortho behandelingen.

Stap 1: de oriëntatie

Tijdens het eerste consult van 30 minuten bespreken wij wat de invisalign behandeling voor u kan betekenen. We vervaardigen een digitale gebitsafdruk en maken een serie kleurenfoto’s van uw gebit en gezicht. U krijgt ook een sneakpeak hoe de tandstand kan worden.

Stap 2: de bespreking

U komt na ongeveer twee weken terug voor het van het voor u individueel opgestelde behandelplan inclusief een 3D-animatie van het eindresultaat.
Na dit gesprek hoeft u niet direct over te gaan tot een beslissing. U krijgt de kostenbegroting en de animatie gemaild zodat u de ruimte heeft om er rustig over na te denken.
Mocht u toch meteen verkocht zijn dan maken we direct de benodigde röntgen opnames.

Stap 3: start behandeling

Zodra de bestelde, voor u op maat gemaakte aligners bij ons binnen zijn, krijgt u een plaatsafspraak. Uiteraard volgen er uitgebreide instructies en uitleg. Vanaf dat moment zien we u elke maand voor controle tot dat de behandeling klaar is.
De gemiddelde behandelduur is 6 tot 8 maanden.
Mochten er na de eerste serie aligners aanvullende correcties nodig zijn, dan zijn die tot maximaal twee sets inbegrepen bij de behandeling.

Stap 4: het genieten en behouden van het resultaat

Zodra het actieve verplaatsen van de tanden voorbij is, gaat de retentie fase -het behouden van het resultaat- in. Dit doen we door middel van de door invisalign gemaakte aligners voor de nacht. U krijgt er hiervan drie per kaak, zodat u even vooruit kunt.
Het genieten van uw prachtige lach kan beginnen.